Framsida » smspengar.nu

smspengar.nu

SMSPengar – beprövad aktör men dyr

I en bransch som annars ofta framställs som ny är Smspengar faktiskt en väldigt gammal aktör. Sedan 2007 har de erbjudit förmånliga snabblån till svenska kunder. Detta gör dem till ett av de äldsta företag som tillhandahåller denna sortens tjänster. I kombination med gedigen erfarenhet och hög renommé har de blivit en av marknadens främsta aktörer. I skrivande stund har de ett stort antal positiva omdömen och en historisk grund att stå på. Men, håller de måttet? Och mer viktigt. Vilka tjänster erbjuder de?

Vilka tjänster hittar man hos Smspengar?

Deras nisch är att tillhandahålla relativt sett små lån med förhållandevis lång avbetalningstid. Därför kan man låna ett belopp mellan 500 och 20 000 kronor. Räntan sätts i förhållande till hur lång avbetalningsperiod man vill ha. Det innebär att ett mindre lån kan betalas igen inom 30 dagar, medan en lite större lån har en fast avbetalningsperiod på 5 månader. Därför måste det totala återbetalningsbeloppet alltid ställas i relation till hur lång avbetalningsperiod man faktiskt har.

Räntor och avgifter

Hos Smspengar hittar man marknadsenliga räntor. Men vad som skiljer dem åt är att återbetalningsperioden är fast. Det innebär att den som tecknar deras mest omfattande lån kommer att behöva återbetala det under en femårsperiod. Detta är att jämföra med deras smålån som kan återbetalas inom en månad. Som låntagare behöver man därför se till att man faktiskt klarar av att betala räntan under hela perioden. Och inte bara stirra sig blind på beloppen.

Vilka riktar de sig till?

Tydligt är att Smspengar först och främst riktar sig mot de som behöver ett snabbt lån utan särskilda krav på säkerhet. Det innebär att räntan även sätts därefter. I och med detta är de bäst lämpade för förhållandevis små lån. Om man väljer att teckna deras mest omfattande lån är risken stor att man kommer behöva lägga mycket pengar på att bara återbetala räntan.

Har de i allmänhet bra omdömen?

Trots att medierna har riktat viss kritik mot bolaget så har de till synes bra omdöme hos sina användare. Särskilt uppskattat verkar deras snabba besked och generösa lånebedömningar vara. Även kunder med tidigare anmärkningar verkar kunna dra nytta av deras lån. Men som vanligt, när det kommer till lån, måste man alltid vara säker på att man faktiskt klarar av att återbetala såväl belopp som ränta.

Sammanfattning

Smspengar är en beprövad aktör. De har funnits väldigt länge på marknaden, och har tillräckligt med omdömen för att kunna anses som trygga. Trots att deras mer omfattande lån har förhållandevis lång avbetalningsperiod, så måste man fortfarande konstatera att deras snabba och konkreta hantering av låneansökningar väger upp detta. När bör du använda Smspengar? De kanske inte bör vara ditt första val om du vill låna ett större belopp. Men för dig som endast är i behov av ett litet lån så är de absolut värda att överväga.

Referenser

  1. Smspengar.nu. Om oss. 25 maj, 2017.
  2. Se.trustpilot.com . Omdömen om smspengar. 25 maj, 2017.
  3. Aftonbladet.se. Här är företagen med de dyraste SMS-lånen. 17 feb, 2010.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån