Framsida » Sevenday.se

Sevenday.se

Låna pengar direkt utan säkerhet från 3.45 ränta

SevenDay Finans AB är ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm. Bolaget erbjuder privata lån utan säkerhet och sparkonton med fria uttag.

Tillgängliga lån

Hos SevenDay går det att söka lån från 10 000 kronor upp till 300 000 kronor utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver belåna något (t.ex din bostad) för att få lånet beviljat. SevenDay har tre typer av lån: blancolån/privatlån, billån och tilläggslån. Med tilläggslånet kan du utöka ditt befintliga lån till max 300 000 kr.

Kostnader för lån

Räntan för ditt lån sätts individuellt men ligger mellan 3.45–9.95 %. Det går att söka billån för max 300 000 kr till en något lägre ränta mellan 2.95–5.95 %. Som hos de flesta konsumentkreditinstitut kan du själv beräkna månadskostnaden för ditt lån med hjälp av en lånekalkylator på bolagets hemsida. Ju längre återbetalningstid du väljer desto lägre månadskostnad får du, men också en desto högre årsränta.

SevenDay jämfört med andra privatlån

Ett av SevenDays främsta ledmotiv är att man erbjuder billiga lån till riktigt bra villkor. Därför erbjuds det en prisgaranti på ditt lån. Det innebär att om du skulle hitta ett billigare lån hos någon annan långivare kontrar SevenDay det erbjudandet genom att bevilja dig ett ännu billigare lån. Du garanteras alltså marknadens absolut lägsta privatlån. Ur ett marknadsföringsperspektiv är detta en brilljant idé men det finns ett par saker att ta hänsyn till. Faktorer som tillkommande avgifter och oförmånliga lånevillkor kan göra att ditt lån i slutändan blir dyrare än andra jämförbara privatlån.

Tillkommande avgifter

SevenDay är ett av de konsumentkreditinstitut med högst uppläggningsavgift på den svenska marknaden. En uppläggningsavgift på 495 kr ingår i månadsavgiften för ditt lån. För billån debiteras det däremot ingen uppläggningsavgift. I lånevillkoren står det specificerat att du som låntagare utöver ränta är skyldig att betala särskilda avgifter för långivarens kostnader för ditt lån. Med särskilda avgifter menas bland annat expeditionsavgifter, påminnelseavgifter, överföringsavgifter, förseningsavgifter och andra avgifter som i värsta fall kan debiteras i form av dolda avgifter. Enligt lånevillkoren har SevenDay rätt att under lånetiden höja avgifter om deras lånekostnader ökar. Den totala summan av de extraavgifter som tillkommer ditt lån kan alltså variera under lånetiden.

Bedömning

SevenDay är vid första anblicken ett av marknadens mest konkurrenskraftiga långivare. Låga räntor, tydliga lånevillkor och en unik prisgaranti gör bolaget attraktivt för många låntagare. Men det finns en del faktorer att ha i åtanke om du funderar på att söka lån hos SevenDay. De rörliga avgifterna är en sådan faktor. För att få en rättvis bild av vad ditt lån verkligen kommer att kosta är det viktigt att du räknar in alla extraavgifter i den effektiva räntan för ditt lån. Ett flertal andra långivare på den svenska marknaden erbjuder till exempel privatlån till liknande räntor med 0 kr i uppläggningsavgift. SevenDay kan däremot vara en väldigt intressant lösning för personer som önskar söka billån. Då lånar man pengar på samma villkor som ett privatlån men slipper uppläggningsavgiften.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån