Framsida » RE:MEMBER

RE:MEMBER

 

Lån och kreditkort

EnterCard Sverige är bolaget som står bakom Re:Member. EnterCard är i sin tur ett samarbete mellan Swedbank och Barclays Bank i Storbritannien. Förutom i Sverige, finns Re:Member även i Norge och Danmark. Vi har kikat närmare på vilka produkter som erbjuds på den svenska marknaden, samt undersökt villkoren för dessa. Vi har jämfört priser och kollat upp räntor för att se om Re:Member verkligen är ett bra kreditval.

Vilka produkter erbjuder Re:Member?

Du kan söka privatlån från 10,000 kr upp till 350 000 kr utan säkerhet hos Re:Member. Bolaget säljer även tre typer av kreditkort (Mastercard) med upp till 100 000 kr i kredit.

Vilka kostnader gäller för ett lån?

Re:Member erbjuder privatlån med en månadsränta på mellan 4,95 % och 19,95 %.

Ett exempel:

Du väljer att låna 20,000 kr med en återbetalningstid på 1 år. Kostnaden för lånet blir 1774 kr med en månadsränta på 4,95 %. Den totala kostnaden för lånet blir 21294 kr.

Möjligheterna till förlängd avbetalningstid stiger förstås ju mer pengar du lånar. Lånar du 10,000 kr har du bara ett års återbetalningstid. Från 40,000 kr kan du välja en avbetalningstid på max 9 år. Från 50,000 kr och upp till maxbeloppet 350,000 kr har du max 12 år på dig att återbetala ditt lån. Räntenivån för ditt lån bestäms av Re:Member utifrån en personlig kreditvärdering.


Vilka kostnader gäller för kreditkort?

Två av kredikorten (Re:Member Mastercard och More) har ingen årsavgift det första året. Därefter kostar korten 195 kr respektive 295 kr per år. Flex-kortet kostar inget i årsavgift men har en individuell räntesättning. Räntenivån ligger på mellan 9,74% – 24,74%. Årsräntan för övriga kort är 16,24 %.


Hur  står sig Re:Member mot andra lån/kreditkort?

I jämförelse med andra privatlån är Re:Member ett dyrt alternativ med högre räntor än genomsnittet. Flertalet banker och privata kreditgivare kan erbjuda bättre lönevillkor än det här bolagets. Däremot är räntan för deras kreditkort (om än inte låg) standard i förhållande till andra kreditkort på marknaden, detta så länge du håller dig borta från Flex-kortet.

Vilka avgifter tillkommer när du lånar pengar av Re:Member?

I villkoren för Re:Members kreditkort står det att kontohavare är skyldiga att ”utöver ränta betala särskild avgift till EnterCard som ersättning för de kostnader EnterCard har för krediten som sådan.” Med särskilda avgifter menas bland annat årsavgiften och övriga avgifter som anges i kreditavtalet. Re:Member får närsomhelst höja avgifterna.

Villkoren för privatlån har en hel del gemensamt med de för kreditkort. Det står inte heller här specificerat vilka avgifter som kan tillkomma. Re:Member får däremot närsomhelst besluta om höjning av avgifter under kredittiden. Låntagaren är även skyldig att betala andra avgifter (ej specificerade) än de kostnader som är förknippade med kostnaden för krediten.

Vad säger lagen?

När det kommer till ränta finns det inga bestämmelser som begränsar vilken ränta kreditgivaren får ta utan här gäller fri prissättning. Däremot måste kostnaderna för lånet enligt konsumentkreditlagen anges tydligt.

Vad säger kunderna?

Det finns relativt få kundomdömen på nätet men Re:Member får ändå ganska bra betyg, särskilt när det gäller deras kreditkort.


Är Re:Member ett bra kreditval?

För närvarande går det inte att ansöka om privatlån hos Re:Member. Om beslutet är permanent eller tillfälligt är oklart. Vi vill trots detta avråda från att i framtiden söka privatlån hos Re:Member. Rörliga avgifter och räntor som kan ändras närsomhelst under lånetiden är två starka skäl till att vifta varningsflaggan. Vi avråder däremot inte från att söka deras kreditkort, så länge du väljer ett av alternativen med fast ränta och håller dig borta från Flex. Samtidigt vill vi understryka att det finns förmånligare kreditkort på den svenska marknaden med lägre ränta än den som erbjuds av Re:Member.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån