Framsida » Reducero

Reducero

 

Reducero förmedlar lån på mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor.

Reducero är ett svenskt aktiebolag registrerat hos Bolagsverket sedan 2014 som låneförmedlare. Det innebär att bolaget inte ger kunder kredit, utan tillhandahåller kostnadsfri förmedling av lån hos ett flertal banker och långivare på den svenska marknaden.

Samarbetspartners

Reducero samarbetar med totalt 6 banker och kreditinstitut i Sverige: Collector Bank, Santander Consumer Bank, Marginalen Bank, Bigbank, Credento och Konsumentkredit. Det är långivaren, inte Reducero, som prövar din låneansökan och fattar beslut utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Kostnader för lån via Reducero

Reducero förmedlar lån på mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor. Räntan för de lån som Reducerar förmedlar är rörlig och sätts individuellt. För att ta reda på vilken räntenivå ditt lån kan hamna på krävs det att du gör en mindre undersökning av de banker och konsumentkreditinstitut som samarbetar med Reducero. Till exempel erbjuder Santander Consumer Bank lån med en effektiv ränta på mellan 3,95 % och 12,95 %, medan Credento har en effektiv ränta på hela 33,23 %. Det råder med andra ord stora skillnader mellan de olika långivare som är anslutna till Reducero.

Reducero jämfört med andra lån

För att kunna bedöma hur Reducero står sig mot andra privatlån på den svenska marknaden måste man titta på de banker och konsumentkreditinstitut som samarbetar med bolaget. Av totalt sex banker och konsumentkreditinstitut erbjuder fyra lån med en genomsnittlig ränta på kring 15 %. Två (Bigbank och Credento) har dessutom en takränta som spiller över 25 % strecket. Jämfört med andra banker och konsumentkreditinstitut hamnar alltså Reduceros samarbetspartners ganska långt ner på listan över billiga lån.

Tillkommande avgifter

Reducero tar inte själva ut någon avgift för sina tjänster. Däremot har flera av de banker och kreditinstitut som samarbetar med Reducero förhållandevis höga uppläggningsavgifter. Två av bankerna (Bigbank och Collector Bank) har uppläggningsavgifter på 695 respektive 495 kr. Därutöver kan det tillkomma extraavgifter under lånetiden. Extrakostnader i samband med privatlån kan vara allt från behandlingsavgifter till överföringsavgifter och andra avgifter som du kanske inte upptäcker i första hand eftersom de debiteras i form av dolda avgifter.

Bedömning

Reducero förmedlar definitivt inte marknadens billigaste privatlån. En övervägande del av de banker och låneinstitut som är anslutna till Reducero beviljar privatlån till en snittränta som befinner sig i det dyrare skiktet bland privatlån i Sverige. Jämfört med andra lånförmedlare samarbetar Reducero dessutom med förhållandevis få banker och låneinstitut. Det kan delvis förklara de relativt dåliga lånevillkor som Reducero erbjuder genom deras samarbetsparthers. Det faktum att deras samarbetspartners inte heller tillhör de mest konkurrenskraftiga på den svenska marknaden spelar förstås också en roll i sammanhanget. Reducero är därför inte en tjänst som kan rekommenderas i första hand. För personer som söker lån utan säkerhet kan det dock vara ett enkelt och kostnadsfritt sätt att snabbt hitta en långivare som erbjuder den här typen av lån. Flertalet av de banker och konsumentkreditinstitut som samarbetar med Reducero erbjuder nämligen någon form av blancolån.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån