Framsida » Onea.se

Onea.se

Onea.se är en del av konsumentkreditkoncernen 4finance Group och är aktiv på den svenska marknaden sen 2008. Bolaget står under tillsyn av Finansinspektionen och är registrerat som ett konsumentkreditinstitut.

Tillgängliga lån

Onea erbjuder blancolån (privatlån utan säkerhet) på minst 500 kr och max 30 000 kr med en återbetalningstid på mellan 3 och 24 månader. För lån upp till 5 000 kr är återbetalningstiden dock max 3 månader. Har du redan ett lån hos Onea finns också möjligheten att utöka lånet med ett nytt lånebelopp. Det går även att skjuta på förfallodatumet för ditt lån. Du söker lånet online via bolagets hemsida genom att först ställa in lånekalkylatorn på önskat belopp och månadsbetalning. Därefter är det bara att klicka iväg ansökan. I samband med att du ansöker om lån skapas en profil som du sedan kan logga in med i framtiden.


Kostnader för lån

Lån hos Onea är så kallade annuitetslån. Det betyder att du betalar ett fast belopp varje månad som är jämnt fördelat över lånetiden. Beloppet täcker både räntan och en avbetalning på din skuld. I deras lånevillkor uppger Onea att lån upp till 5000 kr med en återbetalningstid på 3 månader har en fast månadsränta på 12 %, eller en årsränta på 144 %. Lån över 5000 kr med en återbetalningstid på 3-24 månader har en fast månadsränta på 8 %, eller en årsränta på 96 %.

 

Onea jämfört med andra privatlån

Onea tillhör de konsumentkreditinstitut som inte tar någon uppläggningsavgift i samband med återbetalningen av lån. Det här är ett klart plus med tanke på att uppläggningsavgiften hos ett flertal låneinstitut och banker är mellan 400 kr och 600 kr. Räntan för lån under 5000 kr är hög och inte särskilt konkurrenskraftig, dock är räntan för lån över 5000 jämförbar med många andra långivares räntenivåer på den svenska marknaden.

Tillkommande avgifter

Onea har varken uppläggningsavgifter eller straffavgifter på sina lån. Däremot har bolaget rätt att debitera en dröjsmålsränta på förfallna belopp tills dess att de betalas. Dröjsmålsräntan är 30 % av kapitalbeloppet, eller 0,08 % per dag. Man tar även ut avgifter för eventuella tilläggstjänster som har utnyttjats av låntagaren.


Bedömning

Onea privatlån är ett flexibelt lån där du själv kan bestämma hur mycket du vill betala tillbaka på ditt lån varje månad. Den effektiva räntan varierar i förhållande till återbetalningstiden och lånesumman. I lånevillkoren uppger Onea att lån upp till 5000 kr med en låneperiod på 3 månader har en årsränta på 144 %. Lån över 5000 kr med en låneperiod på 3-24 månader har en årsränta på 96 %. Dock ändras villkoren radikalt när man ställer in lånekalkylatorn på samma belopp och samma återbetalningstid. Den effektiva räntan hamnar då på drygt 280 %. För belopp som överstiger 10 000 kr med 24 månaders återbetalningstid hamnar räntan istället på drygt 150 %. Även om Onea inte har någon uppläggningsavgift kompenserar det knappast för de skyhöga räntor som bolaget har på sina lån. Onea befinner sig således i det lägre skiktet av konkurrenskraftiga låneinstitut och är inte att rekommendera.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån