Framsida » NanoKredit Privatlån

NanoKredit Privatlån

Flexibla och långvariga

I förhållande till många övriga aktörer så är Nanokredit faktiskt ett ganska gammalt bolag. Redan 2008 etablerade de sin verksamhet. Utöver tidig etablering är de även det första företaget som fick tillstånd från finansinspektionen för denna sortens låneverksamhet. I dagsläget fokuserar de främst på snabb- och sms-lån. Men, är de ett företag värt att anlita? Och hur står de sig i förhållande till konkurrenterna?

Vilka tjänster hittar man hos Nanokredit?

I utbudet finner man två sorters tjänster, nämligen snabblån och årslån. Det som skiljer dem åt är hur stort belopp man kan låna, samt hur snabbt lånen måste återbetalas. Tittar man på snabblånet så är det riktat till den som vill låna ett förhållandevis lågt belopp som återbetalas under en kortare tid. Årslånet ger däremot möjligheten att återbetala i upp till fyra år. Därför kan man konstatera att de i princip erhåller en sorts tjänst, nämligen lån, men i två olika tappningar utifrån hur lång återbetalningstid man vill ha.

Räntor och avgifter

Då Nanokredit är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF) så har de åtagit sig att inte inte erbjuda mindre fördelaktiga villkor än vad som anses vara standard i branschen. Deras räntor och avgifter är transparenta och framgår när man ansöker. Man bör däremot vara medveten om att de, precis som övriga aktörer som sysslar med snabblån, lägger på en ränta som motsvarar risken de tar, Därför blir räntan avsevärt mycket högre för små lån som avbetalas under lång tid. Nanokredit tar däremot inte ut några särskilda fakturerings- eller ansökningsavgifter.

Vilka riktar de sig mot?

För snabblån så utlovar Nanokredit svar utan kreditprövning från UC. Det innebär att även den som har tidigare anmärkning på grund av utebliven betalning kan beviljas deras lån. Årslån kräver däremot godkänd kreditprövning. Därmed utgörs med största sannolikhet en stor del av deras kundkrets av personer som inte har möjligheten att beviljas lån från storbanker. Eftersom detta medför större risker så avspeglas det även i räntan.

Har de i allmänhet bra omdömen?

Som ett av de äldsta företagen i snabblånebranschen har Nanokredit haft ett ganska bra omdöme. På senare tid har det däremot uppstått en viss kritik från personer som anser att de har varit allt för frikostiga med lån, och vägt upp detta med allt högre räntor. Vad innebär detta för dig som potentiell låntagare? Du måste själv ta ställning till om du faktiskt klarar av att betala. Annars riskerar du omfattande extrakostnader om du tar ett lån som du sedan inte klarar av att betala.

Sammanfattning

När man slår samman all information så framstår Nanokredit fortfarande som en seriös aktör. Med lång erfarenhet av snabblån, och en vilja att lyssna på sina kunder, har de visat sig tillräckligt flexibla och långvariga för att kunna fortsätta erbjuda sina tjänster. Detta gör dem till ett aktuellt alternativ där du inte behöver oroa dig för att drabbas av dolda villkor.

Referenser

  1. Nanokredit.se. Om Nanokredit. 9 maj, 2017.
  2. SverigesRadio.se. Linnea fick snabblån trots för låg inkomst. 12 feb, 2015.
  3. Smslånonline.se, smslåntopplista.se och finansio.se. Omdömen, Nanokredit. 9 maj, 2017.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån