Framsida » NanoKredit Privatlån

NanoKredit Privatlån

[column lg=”12″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ class=”content”]

NanoKredit Privatlån

Nanoflex är tillsammans med Nanokredit dotterbolag i Na No Invest & Finans AB med säte i Stockholm. Nanoflex erbjuder snabblån utan säkerhet eller kreditupplysning (UC) på upp till 10 000 kr. Vi har tittat närmare på Nanoflex, gått igenom deras avgifter och kollat upp räntekostnader för att ta reda på om företaget verkligen erbjuder konkurrenskraftiga lånevillkor.

Nanonflex är direkt kopplat till Nanokredit, där båda företagen ägs att Na No Invest och Finans AB. Siffrorna visar på att bolaget är stabilt men har mindre tillgångar om man direkt sätter de i jämförelse med de andra kreditbolagen där ute.

Vilka produkter erbjuder Nanoflex?

Nanoflex erbjuder snabblån på mellan 500 kr och 10 000 med en återbetalningstid på max 3 månader. Du måste vara minst 20 år och max 70 år för att kunna söka ett lån, inte ha någon betalningsanmärkning samt kunna uppvisa en årsinkomst på minst 50 000 kr.

För att göra en kort sammanfattning kan man säga att Nanoflex är en relativt flexibel tjänst men dock inte så populär i Sverige, med andra ord visar statistik på att inte allt för många användare tar hjälp av tjänsten idag, men detta sagt behöver det dock inte betyda att tjänsten på något sätt är dålig. Primärt att nämna är att du kan låna upp till 10.000kr här och detta inom 60 – till 90 dagar. Och räknas definitivas som en bra tjänst för dig som är i behov att snabba pengar och som uppskattar kundkontakt.

Vilka kostnader gäller för ett lån?

Nanoflex erbjuder snabblån med en månadsränta på runt 25 %.

Ett exempel:

Du söker ett lån på 5,000 kr med en återbetalningstid på 2 månader. Kostnaden för lånet blir 1320 kr med en effektiv ränta på 306 % och en faktisk ränta på 26,4 %. Den totala kostnaden för lånet blir således 6320 kr.


Hur  står sig Nanoflex mot andra lån?

Nanoflex säger sig vara marknadens mest flexibla alternativ för snabblån. Hanteringen av din låneansökan sker på rekordtid med svar inom bara några minuter efter det att du skickat in ansökan via webben. Samtidigt är Nanoflex ett av marknadens absolut dyraste snabblån med riktigt höga räntor, i synnerhet för smålån på under 10,000 kr.

Vilka avgifter tillkommer när du lånar pengar av Nanoflex?

Enligt bolaget självt betalar du inga dolda avgifter när du söker lån hos Nanoflex. De enda avgifter som ingår i ditt privatlån är de som anges vid ansökningstillfället och på räkningen. Med avgifter avses ansökningsavgift, uppläggningsavgift, kostnad för kreditupplysning och administrationsavgift. Samtliga kostnader redovisas vid ansökningstillfället, i skuldbrev/lånehandlingar och på fakturan.

Vad säger lagen?

Enligt konsumentkreditlagen måste alla kostnader för lånet anges tydligt i lånevillkoren.

Vad säger kunderna?

Det finns få omdömen om Nanoflex på nätet, vilket kan bero på att bolaget inte verkar vara särskilt populärt i Sverige. Viss kritik riktas dock mot deras bristande kundservice.
Är Nanoflex ett bra kreditval?

Nanoflex är ett relativt litet kreditinstitut som marknadsför sig som snabb och konkurrenskraftig i jämförelse med andra långivare. Beviljas du lån hos Nanoflex hamnar pengarna på ditt konto samma dag som du skickat in ansökan. Bolaget försäkrar även att inga dolda avgifter debiteras i samband med återbetalningen av lånet. Vid en närmare granskning av de lånevillkor som publiceras på nanoflex.se kan vi konstatera att man på ett tydligt språk anger med specifikation vilka avgifter och räntor som låntagaren bör förvänta sig i samband med återbetalningen av lån. Låntagaren har dessutom rätt att avbeställa sitt lån inom 14 dagar från det att avtalet trätt i kraft. Avbeställningen kan ske antingen via kundtjänst eller genom en skriftlig avi till lånegivaren. Väljer du att avbeställa ett lån behöver du bara återbetala lånebeloppet och eventuell upplupen ränta. Nanoflex erbjuder dyra snabblån till riktigt höga räntor. Samtidigt är deras lånevillkor förhållandevis klara och schyssta. Vi avråder därför inte helt från att söka lån hos Nanoflex. Deras lån lämpar sig dock bäst för personer som saknar kreditvärdighet och är i stort behov av pengar. Väljer du att låna pengar av Nanoflex rekommenderar vi att du väljer en så kort återbetalningstid som möjligt.

Vad vi har hört så ska det vara relativt lätt att ansöka på Nanoflex och de ansökningar som går igenom och blir godkänna är högre än medel jämfört med andra långivare av sms och snabblån. Dock så har de säkerligen ett antal ansökningar som avslås på grund utav att person i fråga som ansätt hat en betalningsanmärkning, något som tjänsten inte godtar.

När du väl gör en ansöka på nätet så behöver du ha din taxerade inkomst redo. Ett plus är att du under tiden som du ansöker om ett lån kan räkna ut lånets totala kostnad vilket ger dig en bra överblick om vad du involverar dig själv med. Det finns även en auto-fyll funktion som fungerar så att det mesta hämtas genom att du anger ditt personnummer där alla dina personliga uppgifter plockas från en databas. Det första beskedet du får kring din ansökan kommer att dyka upp på skränen efter det att du skickat in ansökan. Det sista och slutgiltiga beskedet brukar vanligtvis landa in din mejlkorg efter ca 30 min. Det sker även et kreditkoll på dig innan det första besked presenteras för dig.

Du kan som vi nämnde innan få direkt kundtjänst via denna tjänst. De är på vardagar som detta erbjuds och det kan alltid vara skönt att få prata med ansvarig personal om det skulle uppstå några frågetecken utan att känna att man är långt bort från lösningar och svar på problem. Det ska dock sägas att tjänst tar emot ansökningar under helgdagar och hanterar dessa därefter.

Annat värt att nämna om Nanoflex:

Slutsats

En uppstickare bland de större kreditbolagen men som erbjuder en nära kundkontakt. Bolaget ser utåt sätt seriösa ut. De har goda löptider som vi tidigare nämnt (60 – 90 dagar). En minus att det endast sköter utbetalningar på vardagar.

[/column]

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån