Framsida » MyLoan

MyLoan

MyLoan ägs av Insplanet Försäkringsförmedling AB som är ett dotterbolag till Insplanet AB, en svenskägd konsumentförsäkringsförmedlare. Företaget driver jämförelse- och förmedlingstjänster för privatlån. Tjänsten är kostnadsfri.

Vilka produkter erbjuder MyLoan?

MyLoan jämför och förmedlar lån på upp till 500 000 kr med 2-15 års återbetalningstid. Deras ledmotiv är att de samarbetar med ett flertal banker och kreditinstitut på den svenska marknaden för att öka dina chanser att kunna hitta det bästa lånet. I praktiken behöver du bara fylla i en låneansökan och skicka in den till MyLoan. Därefter genomför MyLoan en kreditupplysning och skickar dig sedan olika låneförslag från ett flertal lånegivare. Företaget förmedlar privatlån, billån, bolån och och försäkringar från 22 olika banker och kreditfirmor. Man jämför också sparkonton och aktiedepåer. Det går även att få hjälp med att samla olika lån till ett enda nytt lån.

Vilka kostnader gäller för lån via MyLoan?

Det krävs att du först gör en ansökan för att få reda på vilka räntenivåer som gäller. Individuell räntesättning tillämpas för alla lån som förmedlas av MyLoan. Den lägsta räntan som erbjuds ligger på mellan 2,95 % och 6,20 %. Den högsta räntan är 35,70 %. Räntan är rörlig och sätts av lånegivaren.

Hur  står sig MyLoan mot andra lån?

MyLoan arbetar med 22 anslutna banker och kreditinstitut i Sverige. Samtliga tillämpar individuell räntesättning. Minst en långivare kräver att du tecknar en försäkring för att få lånet beviljat. Försäkringen innebär ett månatligt påslag på 0,45% av din aktuella låneskuld. Andra erbjuder lån utan säkerhet till räntor som ligger långt över marknadssnittet. På grund av MyLoans breda partnerpol varierar räntenivån från konkurrenskraftig till skyhög, vilket delvis talar väl om MyLoan som låneförmedlare. Samtidigt befinner sig majoriteten av deras samarbetspartners i det sämre skiktet av kreditinstitut. Risken är därför stor att du erbjuds lån med dålig ränta.

Vilka avgifter tillkommer när du lånar pengar via MyLoan?

Eftersom det är en ”blind” ansökan du skickar in till MyLoan får du (i likhet med räntenivån för ditt lån) inte reda på vilka lånevillkor som gäller förrän efter att du har skickat in en ansökan. MyLoan tar ingen avgift för sina tjänster. Istället får företaget en provision av långivaren för varje kund som förmedlas.

Vad säger lagen?

Enligt konsumentkreditlagen ska alla kostnader för ett lån anges tydligt i lånevillkoren. Eftersom MyLoan inte är kreditgivare är det heller inte bolagets ansvar att i förväg informera om lånevillkoren för ditt lån. Lånevillkoren måste dock anges i lånehandlingarna som skickas till dig när din ansökan har beviljats.

Vad säger kunderna?

MyLoan har en bred partnerbas på 22 anslutna banker och kreditgivare. En del av dessa får riktigt dåliga betyg på diverse konsumentsajter på nätet. Klagomål om oönskad reklam, plötsliga räntepåslag och dolda avgifter dyker upp på olika håll. Därmed bör också sägas att minst hälften av deras partners är väletablerade aktörer med ett förhållandevis gott rykte bland kunder och låntagare. MyLoan som kreditförmedlare får ganska bra betyg när det kommer till resultat och kundservice.

Är MyLoan ett bra kreditval?

Med en maxränta på över 30 % och en snittränta på 10-15 % förmedlar MyLoan knappast marknadens mest förmånliga lån. Minst hälften av deras partners erbjuder lån utan säkerhet till skyhöga räntor. Minst två av bankerna som är anslutna till MyLoan har tvingats betala miljonbelopp i böter. Ett flertal har fått klagomål om höga räntepåslag och extraavgifter. Det sagt är minst en tredjedel av deras partners banker med ett ganska fläckfritt rykte. Det man som kund bör se upp med i första hand är lånevillkoren. Det har uppstått en del klagomål om dolda avgifter hos flera av kreditfirmorna som ingår i MyLoans långivargrupp. Väljer du ändå att söka privatlån via MyLoan är vår rekommendation att först läsa igenom det finstilta i lånehandlingarna innan du skriver på avtalet. Var uppmärksam på gråzoner eller uppgifter som saknas kring behandlingsavgifter, överföringsavgifter, rörliga avgifter och andra typer av extraavgifter som kan höja kostnaden för ditt lån.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån