Framsida » Monetti

Monetti

Lån penge 18 år

Vi ska först börja med att nämna att de som tidigare lånat hos Folkia inte behöver förvåna sig allt för mycket för likheterna då Folkia gick och bytte namn i April 2015 efter en namntvist. Går man då tillbaka så har företaget varit i drift sedan 2006 och deras mål är att erbjuda tjänster som ska vara vardagsnära och finansiella. Det för direkt att översätta till deras snabblån med små belopp och särskilt korta återbetlaningstider.

Ränta

Räntan hos Monetti beror till stor del på storleken av lånet samt vad du har valt för amorteringstid. Här gäller, precis som på många andra ställen, ju större summa pengar som lånas i kombination med längre amorteringstid, desto lägre ränta hamnar du på.

Det går som lägst att få en ränta på 0%, ja faktiskt, och det gäller när du inte överstiger beloppet 1000 kr. Annars är den nominella räntan som mest 60%. En snabbtitt på den effektiva räntan så ligger den på allt från 71% till hela 5641%.

I tillägg till detta är den uppläggninsavgift på 350 kr som faktiskt tillkommer på alla lånen. Lägg sedan till en fakturaavgift på 45 kr så har du en större bild av kostnaderna hos Monetti. Så för att återigen nämna 0% räntan vid lån av 1000 kr, tänk på att det fortfarande tillkommer en kostnad på 350 kr, någon som verkligen är relevant i sammanhanget.

Vi måste reagera på det sätt som Monetti väljer att marknadsföra sig på, då de själva skriver att de har de allra bästa priserna på korta lån samt privata lån till konkurrenskraftiga priser. Tar man snabbt och kollar på de andra låneutgivarna så märker man snabbt att deras bild inte stämmer överens med verkligheten, då många andra låneutgivare erbjuder billigare lån och lösningar, vare sig det är 1000 kr eller 5000 kr räknat på flera månader. Räntan hos Monetti är dock låg men det ska inta blandas ihop med att de har de allra bästa priserna.

Annat

Vad som vi ser som positivet är hur tydliga Monetti är med vad lånen kommer att kosta deras kunder, något som direkt reflekterar förtroende och trygghet. När du valt ett lån och dess storlek och sedan gått vidare och valt amorteringstid så får du upp alla kostnader som; månadskostnad, räntekostnad, uppläggningsavgift och den nominella räntan + effektiva räntan.

Krav

För att du ska få ta lån hos Monetti så krävs det att:

Sammanfattning

Återigen vill vi trycka på tydligheten i vad lånet kommer att kosta för de som gör en ansökan. Då kan du även se att deras marknadsföring med att de har bästa priserna för korta lån inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Vi har även tidigare nämnt räntan och i slutändan är det upp till var och en att göra en slutsats kring om det passar en själv eller inte. Men som med andra bolag så finns det för och nackdelar. Vi avslutar med att peka på att företaget varit en seriös spelare sedan 10 år tillbaka och med en prismedvetenhet gör du rätt i vilket utav fallen.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån