Lendify lån från 20000 - 500000 kr. Åldersgräns 18 år. Ränta från 2.95% .
Lån från 20000 kr - 500000 kr
En stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 röster, 5,00/5)
Loading...
Återbetalningstid 1 år - 15 år
Åldersgräns 18
Ränta från2.95% till 17.00%
En sökande har en tillsvidareanställning, är egen företagare eller pensionär
En sökande har en fast inkomst på lägst 180000 kr

Lendify

Förmedlingstjänsten Lendify skiljer sig en del från de andra tjänster vi har recenserat. Företaget har ställt in siktet på att skapa en marknadsplats för lån mellan privatpersoner, något som på nätet ofta kallas peer-to-peer lån eller P2P. Här kan privatpersoner precis som du och jag låna av andra privatpersoner, men det finns även alternativ att investera i ett lån. Mycket av det administrativa arbetet sköts av självaste Lendify, vilket vi förmodar är precis så folk vill ha det. Det innebär färre mellanhänder och skär ner på kostnader för dig som tecknar lån, och resulterar samtidigt i en högre avkastning för de som är långivare eller investerare.

Ansökningsprocessen hos Lendify är både smidig och enkelt. Du tecknar och skickar in en ansökan och får ett besked om din ansökan blivit godkänd eller inte. Här skiljer det sig inte mycket från de andra förmedlingstjänster vi har recenserat tidigare. Räkna med att det tar runt 2 timmar innan du får ett besked kring din ansökan. I samband med detta så gör företaget en kreditupplysning via ditt personnummer för att göra en realistisk bedömning av dig som låntagare. Villkoren hos Lendify säger att du inte får ha några betalningsanmärkningar, vara minst 18 år gammal samt visa på en inkomst per år på 180 000 eller mer.

Räntan som sätts för dig som kund är baserad på ett system som bygger på så kallade ”kreditklasser” där din kreditvärdighet bestämmer vilken klass du hamnar i. Du gissade rätt, ju högre värdighet du kan visa på, desto bättre effektiv ränta får du i slutändan på ditt lån, vilket är rättvist om du frågar oss. På så sätt skiljer sig Lendify från de andra tjänsterna och du kan känna att dina ansträngningar att hålla dig fläckfri tillslut kan bära lite frukt. De klasser man talar om här är 5 sådana, där A klassen är den som ger högst effektiv ränta, och där klassen E ger dig sämst. Men något som också påverkar den slutgiltiga räntan är lånetiden som du väljer.

När din ansökan är helt klar och blivit godkänd så kommer den att dyka upp på Lendifys sajt för att på så sätt ha möjlighet att finansierats av, återigen, privatpersoner som du och jag. Ansökan ligger uppe på sajten i 14 dagar som högst. Skulle det vara så att din ansökan inte blir finansierad under samma tid, kan du välja att lägga upp din ansökan på nytt.

Sammanfattning

Lendify verkar vara en tjänst som erbjuder hög kvalité. Vi hade inga som helst problem med att förstå hur tjänsten fungerade under tiden vi gjorde en ansökan. Överlag känns tjänsten seriös och det är god ide överlag att personer som du och jag kan ges möjligheten att hjälpa varandra rent finansiellt.