Framsida » Lån med betalningsanmärkning
15.09.2017

Lån med betalningsanmärkning

Jämför lån snabbt

Att ha betalningsanmärkningar kan vara ett besvärligt hinder när du vill ta ut ett privatlån. Anmärkningen är bevis på att du inte klarat av att återbetala en skuld. Därmed klassas du som mindre kreditvärdig. Tyvärr hänger anmärkningen med i tre år och kan ställa till det för dig om du vill teckna ett lån. Men det finns långivare som är beredda att godkänna din låneansökan trots att du har betalningsanmärkningar. Här får du reda på vilka de är, var de finns och hur du ansöker om lån hos dem.


Kort om betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning kan man få om man glömt att betala en räkning eller helt enkelt har slarvat med återbetalningen av en skuld. Först hamnar den obetalda räkningen hos ett inkassoföretag. Lyckas inte inkassoföretaget driva in skulden går fallet vidare till Kronofogden. En anmärkning registreras och den blir kvar i tre år, både hos Kronofogden och kreditupplysningsföretagen. 

Specialiserade långivare

Det går faktiskt att teckna SMS-lån eller privatlån även om du dras med en betalningsanmärkning. Faktum är att en del kreditinstitut och banker specialiserar sig inom just lån med betalningsanmärkning. Du har däremot ett mindre antal aktörer att välja mellan och villkoren är inte heller lika bra som med ett vanligt privatlån. Långivaren tar nämligen ut en riskpremie som påverkar totalkostnaden för ditt lån.

SVEA Ekonomi

SVEA Ekonomi beviljar lån med betalningsanmärkning så länge du har en fast inkomst. En kreditkontroll görs i samband med ansökan där kundens nuvarande betalningsförmåga granskas.

För att få ett lån måste du vara minst 20 år gammal och ha en inkomst på minst 120 000 kr. Belopp över 100 000 kräver att du har en medsökande för lånet. Medsökande måste i sin tur ha en fast årsinkomst på minst 90 000 kr.

SVEA tillämpar individuell räntesättning utefter resultaten av din kreditprövning. Den effektiva räntan är 20,87 – 23,28 %, vilket är drygt fyra gånger så mycket som ett vanligt privatlån. Det här är alltså riktigt dyra lån som gäller. En startavgift på 795 kr tas även ut av banken vid första betalningstillfället.

AVIDA Finans

AVIDA Finans erbjuder något billigare lån för kunder med betalningsanmärkning genom Avida Kredit. Den effektiva räntan är 16.93% vid minsta lånebelopp på 100 000 kr. Taket för deras effektiva ränta är 23 %. Jämför man det här med deras vanliga privatlån som har en lägsta ränta på 3,90 % och en maxränta på 19,95 % är det inte så svårt att förstå hur mycket dyrare det blir att ta ut ett lån med betalningsanmärkning.

Med Avida Kredit får du max låna 150 000 kr. Återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. 250 kr tas ut i startavgift, samt en årsavgift på 300 kr och en aviseringsavgift på 10 kr.

Även om Avida Finans beviljar lån med betalningsanmärkning är kravet att du är skuldfri hos Kronofogden. Individuell räntesättning tillämpas. En kreditupplysning hos UC görs i samband med din ansökan. Du har också möjligheten att teckna ett kreditskydd som under de tre första månaderna är helt kostnadsfritt.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån