Framsida » Lån för alla

Lån för alla

Lån för alla – lån för de personer som har betalningsanmärkningar

Antalet privatlån som tas har under de senaste tio åren varit stigande. Utvecklingen är så drastiskt att vi aldrig tidigare i Sverige har sett denna ökning av kredit. I och med detta så har även antalet personer med betalningsanmärkningar ökat. Anledningarna är många. Men att man har en betalningsanmärkning ändrar ju inte verkligheten kring att ett lån ofta kan vara väldigt förmånligt. Var vänder sig de personer som trots betalningsanmärkningar är i behov av lån? Det kan vara svårt att hitta banker och kreditinstitut som är villiga att låna ut. Låna för alla har däremot valt att samla dessa på ett och samma ställe. Men, håller tjänsten måttet?

Vilka tjänster hittar man hos Lån för alla?

Lån för alla är en tjänst som samlar ett flertal banker och kreditgivare i syfte att ge dig som låntagare bästa möjliga erbjudande. Vad som gör dem unika är att de är mer inriktade på de långivare som inte kräver traditionell kreditprövning. Det innebär att de som har anmärkningar fortfarande har en chans att få ett förhållandevis förmånligt lån. Summan som kan lånas är mellan 5000 och 500 000 kronor, med återbetalningstid mellan 1 och 15 år.

Räntor och avgifter

Eftersom Lån för alla är en förmedlare är det inte de själva som sätter räntorna och avgifterna. Och då dessa varierar utifrån såväl vilken bank eller vilket kreditinstitut man väljer att låna från, som de egna ekonomiska förutsättningarna, är det svårt att generalisera om vilken ränta man kan få. Vad vi kan konstatera är att räntan stiger i takt med längre betalningstid. Därför bör man försöka se till att återbetala sitt lån så snabbt som möjligt.

Vilka riktar de sig till?

Till skillnad från många av deras konkurrenter har de valt att rikta in sig på personer som tidigare har tagit lån men av någon anledning inte lyckats återbetala beloppet i tid. Det vill säga personer som har någon form av anmärkning sedan tidigare låneåtagande. Men trots detta finns en viss lägsta nivå som måste uppfyllas. För att använda Lån för alla måste man vara minst 20 år, ha en årsinkomst på 110 000 och inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden. Utöver detta finns inga särskilda krav.

Har de i allmänhet bra omdömen?

Lån för alla är ganska nya på marknaden och därmed finns inte särskilt många skriftliga omdömen att ta del av. Kanske beror detta även på att de i rollen som förmedlare inte får ta del av den kritik som istället riktas mot själva banken eller kreditinstitutet. Därför är det svårt att dra några slutsatser om det allmänna omdömet hos Lån för alla. Vad vi kan konstatera är att de inte har fått någon tydlig kritik riktad mot sig. Som ny användare gör man trots detta förmodligen bäst i att verkligen granska hemsidan för att se till att man får den tjänst man förväntar sig.

Sammanfattning

Trots att de är nya i branschen har det hittat sig en nisch. Med fokus på att möjliggöra lån för de personer som har betalningsanmärkningar har del lyckats särskilja sig från många av sina konkurrenter. Så du som vill ta lån men är förhindrad av betalningsanmärkningar kan du dra stor nytta av att se vilka alternativ du får med hjälp av Lån för alla.

Referenser

  1. Lanforalla.se. Även för dig som har svårt att få lån. 26 maj, 2017.
  2. Lånforum.se. Lån för alla. 26 maj, 2017.

 

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån