Framsida » Kundfinans

Kundfinans

En av branschens äldsta aktörer

På vad som inte sällan anses vara en överetablerad marknad blir det ofta viktigt att se till ett företags historik. Att ha funnits tillgängliga under många års tid är därför en stark indikation på ett företags bärkraftighet och sannolikheten för att de kommer att finnas kvar i framtiden. I detta avseende är Kundfinans ett säkert kort. Sedan 2006 har de med hög kundnöjdhet tillhandahållit snabba lån. Som en del av SMS Pengar Norden AB har de länge specialiserat sig på små kredit till konkurrenskraftiga priser. Fast om vi bortse från deras långa historik, är de fortfarande en bra aktör?

Vilka tjänster hittar man hos Kundfinans?

Enligt egen information är de främst inriktade på mindre lån, med avbetalningstider som varierar mellan 30 och 90 dagar. Det högsta beloppet som går att låna är 12 000 kronor, vilket gör dem särskilt nischade på marknaden för smålån. Räntan beror i huvudsak på hur lång avbetalningsperiod man väljer. Lån som snabbt avbetalas blir därför mycket mer förmånliga. Det totala beloppet beror därmed inte bara på hur mycket man lånar, utan även när man återbetalar.

Räntor och avgifter

För denna sortens lån är deras räntor helt marknadsenliga. Det som gör deras tjänster ganska unika är däremot att du inte själv kan välja återbetalningsperiod. Den sätts helt enkelt utifrån hur stort lån du tar. Det innebär att du som tar ett litet lån kan återbetala inom 30 dagar, medan du som tecknar deras mest omfattande lån kommer att behöva återbetala under 90 dagars tid. Därför blir det väldigt viktigt att ha helheten i åtanke om man väljer att låna från Kundfinans.

Vilka riktar de sig till?

Utifrån deras upplägg så kan man ganska snabbt dra slutsatsen att de främst riktar sig till de som behöver låna ett mindre belopp, snabbt och utan krångel. Detta avspeglas även i räntorna. Dessa lån anses inte sällan vara högrisklån, vilket medför att banker och kreditinstitut kompenserar för risken med att ha något högre räntor. Så länge man är medveten om detta har man förutsättningarna för att göra ett bra val när det kommer till att låna pengar.

 

Har de i allmänhet bra omdömen?

I överlag har de väldigt positiva omdömen. Med tanke på hur länge de har tillhandahållit lån så är detta ganska unikt. Sedan de startade sin verksamhet har de konsekvent legat i den övre delen gällande kundomdömen. Den kritik som ibland har riktats mot dem gäller däremot brister i kundbemötandet, då vissa anser att företaget är långsamma i sin kundkontakt.

Sammanfattning

Kundfinans är en av branschens äldsta aktörer. Sett vad folk anser om dem så har de genomgående bra recensioner. Trots kritik om långa svarstider är de att anse som en beprövad och pålitlig aktör. För dig som är ute efter lån till lite större belopp så ligger det däremot i ditt intresse att leta efter andra kreditinstitut, då du hos Kundfinans får betala en förhållandevis hög ränta för lån av större summor.

Referenser

  1. Aftonbladet.se. Lånar – för att överleva. 27 november, 2017.
  2. Kundfinans.se. Om kundfinans. 26 maj, 2017.
  3. Trustpilot.se. Omdömen om Kundfinans. 26 maj, 2017.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån