Framsida » Konsolidera dina skulder
04.07.2017

Konsolidera dina skulder

Jämför lån snabbt

Ett bra och effektivt sätt att snabbare betala av sina skulder är med hjälp av konsolidera dessa.

Det bygger på att du lägger ihop flera olika lån med höga räntor till ett lån med ränta som är lägre och på så sätt sänker man sina totala räntekostnader och kan på så vid betala tillbaka sina skulder snabbare.

Det kan i vissa fall handla om att ta en belåning på ett hus för att frigöra alternativet att betala av de där dyra skulderna från kreditkortet. Är det dock så att du inte har ett hus du kan använda som hjälpmedel eller annan fastighet, kan du alltid ta dig till banken och diskutera fram ett lån med någorlunda god ränta.

Fördelar med att konsolidera dina skulder:

Den stora fördelen med att samla ihop dina lån till ett enda är att du enbart behöver ta hand om en enda ”stor” betalning varje månad. Motsatsen är alltså att du har 5-10 olika lån som flyter omkring och det kan vara svårt att ta kontroll över din finansiella situation. Som vi tidigare nämnde så kommer din betalning varje månad att vara lägre vid en skuldkonsolidering. Detta för att din ränta påverkas till det positiva. Tänk bara på vad räntan kan vara på ett kreditkort nu för tiden, så hög som 20% i vissa fall.

Nackdelar vad gäller skuldkonsolidering:

När du har gjort dig kvitt din konsolidering, upptäcker du plötsligt att du kan hantera dina skulder mycket enkelt, vilket kan vara en ren illusion i vissa fall. Sen sitter du där igen efter ett år, med kreditkort och om du inte sköter dig så är det snart nya skulder som jagar dig.

Det kan även ses som ett mer riskfyllt drag att välja ett stort lån. Vad vi menar här är att de större lånen bevakas mycket hårdare och skulle du plötsligt börja slarva med betalningarna så kommer du att känna av detta ganska så direkt. Ett annat problem kan vara att du lånar pengar som inte är i direkt proportion till dina tillgångar, säg ett topplån till exempel. I detta fall så lånar du gentemot vad ditt hus eller din fastighet är värd. Kan du då inte betala tillbaka finns det en risk att du kan missta ditt hem. Något som kan få katastrofala följder, så klart.

Summering

Denna artikel har nu påvisat både för och nackdelar med att konsolidera ditt lån. En viktig del är att du tänker igenom ditt beslut, noga. I samband med detta så råder vi om att ta en extra noga koll över dina kreditkort och överväga om du verkligen behöver dem, eller om deras enda roll är få din plånbok att skina. Precis som det kan vara hälsosamt att klippa banden ibland, kan det vara lika bra att klippa kreditkorten.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån