Framsida » Hur mycket får jag låna?
04.07.2017

Hur mycket får jag låna?

Jämför lån snabbt

Idag finns det ett antal låneformer med alla sorters belopp, olika villkor och räntor samt återbetalningstider. Det går alltid att titta på olika listor som jämför låneutgivare och vad för ränta som ges etc. Men för att gå lite djupare på ämnet tänkte vi prata lite lätt om allt kring hur mycket en person faktiskt för låna och vad det är som avgör detta.

Du bör först och främst titta på ditt behov och välja rätt lån efter detta

Har du eller ni besätt er för att ansöka om ett lån, varesig det är ett snabblån, bolån eller privatlån så har du en god aning om hur mycket pengar du behöver i detta fallet. Om du inte har detta så rekommenderar vi att du eller ni går tillbaka i processen och räknar ut detta. Ibland blir det ju dock så att den lånesumma som man ansökt om inte alltid blir beviljad. Det som avgör hur mycket du får lov att låna, när det kommer till privatlån och snabblån är framförallt din egen ekonomi. Det är även lagstiftning att räkna in i vissa fall, specifikt för bolån.

Många banker idag följer strikt en skuldkvot vilket innebär att personen som lånar pengar får max ha 5 ggr skulden som den årliga inkomsten.

För att återgå till frågan; Hur mycket får jag låna?

Just för privatlån så pratar man i regel om ca 350.000 kronor. Givetvis finns det undantag. Men det här ”taket” är något som man kan se som utbrett i branschen.

I slutändan är det din egen ekonomi som avgör hur mycket du kan långa för ett privatlån. Stabil, och god inkomst ger alltså bättre chanser till högre summor av lån. Här finns alternativet att gå in med en så kallad ”borgensman” om man har svårt att få beviljat ett lån själv. Se bara till att du inte springer runt på stan och gör förfrågningar till höger och vänster då dina ansökningar med kreditupplysningar registreras och långivarna vet om du varit runt på många ställen.

Vid snabblån så brukar lånebeloppen hamna runt 1000 – 10 000 kronor, men även här har vi exempel på långivare som erbjuder mycket mer. En gräns brukar dock gå på ca 15 000 kr.

Även här är det din ekonomi som i stort avgör hur mycket pengar du får låna. Långivaren kollar direkt vilken betalningsförmåga du har och om du har tillräckligt stor chans att betala tillbaka pengarna. Efter detta tas ett beslut och antingen beviljas du ett lånebelopp, eller också inte.

Detta bör ge dig en liten fingervisning om vad som ofta gäller på lånemarknaden och vad som förväntas av dig! Se till att du har en välskött ekonomi och du minskar riskerna för avslag.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån