Framsida » GoodCash

GoodCash

Marknadens dyraste privatlån

GoodCash.se ägs av finansbolaget Prioritet Finans AB med säte i Stockholm. Företaget erbjuder privatlån på upp till 30 000 kr med max 5 års återbetalningstid. Vi har kikat närmare på deras lånevillkor, undersökt vilka avgifter som tillkommer och de räntenivåer som erbjuds för att se om det verkligen handlar om marknadens konkurrenskraftigaste snabblån.

Vilka produkter erbjuder GoodCash?

Goodcash erbjuder privatlån på minst 5000 kr och max 30000 kr. Kunder med upp till 9 betalningsanmärkningar är välkomna att söka ”internetlån med betalningsanmärkning”. Det går också att söka blancolån (lån utan säkerhet) hos GoodCash.

Vilka kostnader gäller för ett lån?

På GoodCash.se kan besökare knappa in ett lånebelopp och se hur stor räntan blir beroende på hur lång återbetalningstid (1-5 år) man väljer.

Exempel:

Du väljer att låna 15000 kr med en återbetalningstid på 1 år. Kostnaden för lånet blir 1431 kr i månaden. Totalt kommer du att få betala 17172 kr. Kostnaden för krediten blir således 2173 kr eller 14,48 % av lånebeloppet.

Låt oss se vad som händer om du istället väljer att låna 20000 kr med en återbetalningstid på två år: kostnaden för lånet blir 1075 kr i månaden. Totalt kommer du att få betala 25800 kr. Kostnaden för krediten blir således 5800 kr eller 29 % av lånebeloppet.

Hur  står sig GoodCash mot andra lån?

GoodCash är ett av marknadens dyraste privatlån med en årsränta på 25,74 % och en effektiv ränta på 29 %.

Vilka avgifter tillkommer när du lånar pengar av GoodCash?

Schyssta lånevillkor är ett av ledmotiven bakom bolagets marknadsföring. Dock finns det överhuvudtaget inga lånevillkor att läsa om på deras hemsida. För att få reda på vilka villkor (avgifter, extrakostnader, tillägg) som gäller måste du först skicka in en låneansökan.

Vad säger lagen?

Alla kostnader för ett lån måste enligt konsumentkreditlagen anges tydligt i ett låneavtal. Eftersom GoodCash inte har sina lånevillkor tillgängliga på hemsidan går det inte att veta vilka kostnader som ingår i lånet förrän du skickar in en låneansökan.

Vad säger kunderna?

GoodCash får blandade omdömen på diverse konsumentsajter. Snabbhet och en bra kundservice nämns av flertalet nöjda kunder. Dock hittar man också en del klagomål om grumliga lånevillkor och oskäliga hanteringsavgifter.

Är GoodCash ett bra kreditval?

I jämförelse med andra snabblån är GoodCash ett riktigt dyrt alternativ. Det faktum att det inte heller går att läsa deras lånevillkor innan du faktiskt skickar in en låneansökan får oss att vifta ännu en varningsflagga. Hos GoodCash går det snabbt att få lånet beviljat. Ofta finns pengarna på kontot redan samma dag. Även om detta kan låta väldigt lockande för kunder i stort behov av pengar är det också ett vanligt sätt att få dig att fokusera på lånet istället för lånevillkoren. Vi avråder starkt från att söka lån hos GoodCash. Väljer du trots allt att skicka in en låneansökan rekommenderar vi att du tar en extra titt på de kostnader som ingår i lånet. Be om att få en utförlig beskrivning av lånevillkoren. Dolda avgifter kan nämligen i värsta fall höja din lånekostnad med upp till 30-40 %.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån