Fokuslån lån från - kr. Åldersgräns år. Ränta från % .
Lån från kr - kr
En stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 röster, 5,00/5)
Loading...
Återbetalningstid mån. - mån.
Åldersgräns
Ränta från% till - %

Fokuslån – Dyr avgit men snabb utbetalning

Man kan fråga sig hur många varumärken som döljer sig under Thorn AB. Fokuslån är inget undantag utan ägs av Thorn. Men det som skiljer företagen åt är att de har olika inriktning, vilket plötsligt gör saker oh ting lite klarare. Vad du som privatperson bör vara ute efter om du söker dig till Fokuslån är något mellan smslån och privatlån. Det går även fort att få tillgång till pengarna när du väl gjort en ansökan, och du ska i regel få pengar samma dag eller vardagen därpå.

Positivt:

  • Val att påbörja betalning helt ränte och amorteringsfritt
  • Jämfört med andra smslån är det bättre pris här
  • Snabb utbetalning efter ansökan

Negativt:

  • Relativt dyr avgift för att lägga upp lånet
  • Noll tolerans på betalningsanmärkningar
  • Årsräntan ses som något hög

Du kan låna allt mellan 10.000 till 75.000 kronor. Löptiden är mellan 12 och 80 månader.

Som vi sa tidigare så har Thorn valt att fokusera på en annan linje med deras Fokuslån, och sysslar där med lånebelopp som är högra jämfört med de andra tjänsterna. Deras högsta årsränta ligger 21.6%, så är du ute efter ett lån under 10.000 kr så bör du kolla med de andra långivarna. Men är du dock ute efter ett lån med längre löptid så är Fokuslån helt rätt. Du kan ha som längst löptid 80 månader och bör vara något som de flesta kan klara av. För att få teckna ett lån hos Fokuslån så behöver du vara minst 20 år gammal, jämförelse med de andra låneförmedlarna där det krävs att du i alla fall är 21 år gammal. Ska du låna och vet om att du har god ekonomi och en kreditprofil som står sig bra mot villkoren så gör du rätt i att kolla med de andra långivarna som Thorn erbjuder, då du lika gärna kan låna billigare hos dem, något att ha i åtanke.

Statistiken visar på att det ska vara relativt enkelt att få låna hos Fokuslån, jämförelsevis med de andra privatlångivarna som är mer traditionella.

Ansökan

Ta dig först och klicka dig in på Fokuslåns hemsida som förövrigt är lättnavigerad. Välj sedan det belopp som du vill låna och amorteringstiden. När du har fyllt i dessa två parametrar så ska det visas ett månadsbelopp som räknas fram, detta är det du ska betala tillbaka med amortering och ränta inkluderat, förutsatt at du får lägsta räntenivån. Men här gäller återigen att du har en bra återbetalningsförmåga och en städad ekonomi. Annars är det som är kvar att du fyller i personuppgifter samt bankkonto. I slutet så använder du dig av Bank-ID för att legitimera dig och på så sätt kunna skriva under avtalet. Vanligtvis så är Fokuslån tillbaka inom någon timma med ett besked om din ansökan.

Summering

Är du ute efter att låna en större summa pengar men som enda anses som ”mindre”, och kan betala tillbaka under en längre tid, då är Fokuslån något för dig. Då denna tjänst är ganska unik med att erbjuda en betalningsfri period på hela 90 dagar jämförelse med en annan bank så kan det också vara en anledning att välja tjänsten. Se även till att du noga jämför totalkostnaden för ditt lån hos Fokuslån med andra lån.