Framsida » Flex limit

Flex limit

FlexLimit ägs av det finska bolaget C Finance AB, som också står bakom SMS-kreditföretaget Meddelandelån. FlexLimit är en relativt ny aktör på den svenska marknaden och erbjuder kontokredit på upp till 15 000 kr. Vi har tittat närmare på FlexLimit, gått igenom deras villkor och kollat upp räntorna för att ta reda på om bolaget verkligen håller vad det lovar.

Vilka produkter erbjuder FlexLimit?

FlexLimit erbjuder en rad olika produkter, däribland privatlån, blancolån, snabblån och SMS-lån. Totalt har bolaget sju typer av sk. kontokreditlån. Kontokredit innebär att du ansöker om en viss kreditgräns men kan därefter antingen hämta ut hela lånet eller dela upp dina uttag. Du använder alltså den kredit du behöver och får en räkning varje månad som reflekterar summan du hämtat ut.

Hur  står sig FlexLimit mot andra lån?

FlexLimit erbjuder relativt dyra kontokrediter om man jämför med andra privata långivare på den svenska marknaden. Vi har även kunnat konstatera att deras kontokreditlån inte heller är särskilt förmånliga i förhållande till ett flertal populära kreditkort vars ränta ligger runt 9-16 %.

Vilka kostnader gäller för ett lån hos FlexLimit?

Kostnaden för ett lån hos FlexLimit varierar utifrån hur mycket du väljer att ta ut av din totala kredit samt den totala återbetalningstiden.

Ett exempel:

Räntekostnaden får ett lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 180 dagar är 3181,89  eller 31,81 % av lånesumman. Den totala kostnaden för lånet blir alltså 13181,89 kr.

Räntekostnaden för ett lån på 5000 kr med en återbetalningstid på 150 dagar är 1376,58 kr eller 27,53 % av lånesumman. Den totala kostnaden för lånet blir alltså 6376,58 kr.

Som du kan se av exemplen ovan varierar räntan beroende på hur mycket pengar du lånar. En kreditgräns på 3000-5000 kr har 9,9 % i månadsränta med en effektiv årsränta på 210,44% medan en kreditgräns på 10 000 har 8,7 % i månadsränta med en effektiv årsränta på 17,12 %.

Vilka avgifter tillkommer när du lånar pengar av FlexLimit?

FlexLimit är snabba med att bevilja lån. Du får lånebeskedet direkt på skärmen ett par minuter efter att du skickat in ansökan. Detta kan låta extremt lockande för den som råkar vara i akut behov av pengar, vilket också är meningen. FlexLimit vill att du ska fokusera på lånet snarare än lånevillkoren. Informationen om deras lånevillkor är nämligen väldigt sparsam. Det som uppges är att ”kostnaden för en kontokredit utgörs av den effektiva räntan och transaktionskostnader”. Däremot säger man inget om hur stor transaktionskostnaden är för varje transaktionstillfälle. Med lånevillkor menas (utöver räntekostnader) även handläggningskostnader, uppläggningsavgifter och faktureringskostnader. Dessa utgör sk. extra avgifter som avgör hur dyrt ditt lån i verkligheten blir. Uppgifter om dessa saknas helt på Flexlimits hemsida. Istället hänvisar man till kundtjänst för att få mer information.

Vad säger lagen?

Enligt konsumentkreditlagen måste alla kostnader och avgifter för ett privatlån anges tydligt i lånevillkoren.

Vad säger kunderna?

FlexLimit får hyfsat bra betyg på ett flertal konsumentomdömessajter. Snabbhet och bra service nämns bland annat. Däremot finns det även en del klagomål om överraskande summor i månadsfakturan och oskäligt påslagen ränta.

Är FlexLimit ett bra kreditval?

Att låna pengar av FlexLimit kan förvandlas till en dyr historia lika snabbt som du beviljas lånet. Dolda avgifter kan i värsta fall höja kostnaden för ditt lån med upp till 25-30 % och därför viftar vi en röd flagga här. Är det svårt att hitta lånevillkoren gör du bäst i att avstå helt från att ansöka om lån, hur billigt och bra det än låter.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån