Framsida » Expresskredit

Expresskredit

För dig som endast behöver ett lån till ett mindre belop

I jämförelse med liknande aktörer så är Expresskredit en riktig gamling. De har funnits ändå sedan 2008 och har sedan dess fokuserat på sms- och snabblån till en så bred marknad så möjligt. Enligt egen utsago har de som ambition att vara enkla, snabba och funktionella. Hos dem kan man låna såväl mindre som relativt sett större belopp. Men frågan är om de verkligen håller vad de lovar. Här kommer vi att titta närmare på Expresskredit som långivare.

Vilka tjänster hittar man hos Expresskredit?

Deras nisch är att tillhandahålla lån till förhållandevis små belopp. Åtminstone om man jämför med vad storbanker erbjuder. Betalningstiden skiljer sig åt mellan en och tre månader och ansökan sker i tre steg. Först fyller man i ett formulär där man anger hur stort lån man önskar. Därefter identifierar man sig genom att logga in via sin internetbank med hjälp av sin dosa eller BankID, skickar en kopia på sin ID-handling eller svarar på ett brev som skickas per post från Expresskredit. Efter att man har identifierat sig så erhåller man sina pengar. Hur lång tid allt tar beror såklart på sättet man använder för att identifiera sig, och även vilken huvudbank man har.

Räntor och avgifter

Räntan stiger i förhållande till hur lång avbetalningsperiod man önskar. Utöver detta är det endast lån till lägre belopp som går att avbetala inom en månad. Därför har Expresskredit i viss utsträckning justerat sitt upplägg till att sträva efter så hög ränta som möjligt. Fundera därför på vilken sorts lån du faktiskt behöver, innan du anlitar dem.

Vilka riktar de sig till?

Först och främst riktar de sig till de personer som är intresserade av lån till ett förhållandevis lågt belopp och en avbetalningsperiod i upp till tre månader. Därför är de till synes främst inriktade på den sortens lån som typiskt sett har kommit att kallas för snabblån. Är du intresserad av ett mer omfattande lån? Då bör du nog söka dig till en mer traditionell bank för att få ett i sammanhanget mer förmånligt erbjudande.

Har de i allmänhet bra omdömen?

I jämförelse med många övriga aktörer måste man konstatera att Expresskredit har ett något sämre anseende. Men vad beror det på? Mycket verkar handla om att deras avgifter snabbt stiger om man väljer att teckna ett lån med en lite längre avbetalningsperiod. Om man mot förmodan skulle uppleva betalningsproblem så är Expresskredit däremot väldigt bemötande. De accepterar att man upprättar en individuell betalningsplan och säger sig inte ha något emot att diskutera fram en lösning.

Sammanfattning

Är Expresskredit ett bra alternativ? För dig som endast behöver ett lån till ett mindre belopp har de onekligen vissa fördelar. I jämförelse med många konkurrenter så anses de vara praktiska, hjälpsamma och ge snabba utbetalningar. Många uppskattar deras snabba handläggning och personliga kontakt. Har du tidigare haft problem med avbetalningar? Då kan det vara värt att i förväg prata med Expresskredit för att diskutera ett upplägg som kommer att fungera för dig.

Referenser

  1. Expresskredit.se. Om oss. 9 maj, 2017.
  2. Sverigekredit.se, Smslånonline.se, och finansio.se. Omdömen, Expresskredit. 9 maj, 2017.
  3. Trustpilot. Expresskredit. 9 maj, 2017.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån