Framsida » Billigaste billånet just nu!
28.09.2017

Billigaste billånet just nu!

Jämför lån snabbt

Är det dags att byta ut den gamla kärran mot en ny och bättre modell? Utbudet av billån är idag enormt och bankerna konkurrerar som aldrig förr med låga räntor och riktigt förmånliga lånevillkor. Här listar vi de som hittills lyckats bäst och som just nu erbjuder marknadens billigaste billån! 

SBAB Bank

Hos SBAB kan du ansöka om billån på upp till 350 000 kr, utan kontantinsats. Deras lägsta rörliga ränta ligger på 3,60 %. Maxräntan är inte dålig den heller – 8,00 %, vilket är ett av marknadens lägsta.

Genom att inte behöva låna med kontantinsats kan du finansiera bilens totala värde med lånet. Du lånar med andra ord vad bilen kostar, eller den summa du behöver för att komplettera dina besparingar.

Villkoren för att låna pengar hos SBAB är av standardmodell. Du måste vara över 18 år och ha en årsinkomst på minst 225 000 (en ganska hög gräns om man jämför med andra banker). Privatlån beviljas ej för personer med betalningsanmärkning. Här är det individuell räntesättning som gäller och den justeras månadsvis utifrån resultaten av din kreditkontroll.

SBAB tar inte ut några uppläggningsavgifter eller aviavgifter om du betalar med e-faktura eller autogiro. 

Swedbank

Just nu erbjuder Swedbank billån med en ränta på 2,49 %, vilket slår det mesta som finns på marknaden. Erbjudandet gäller fram till den 30 november och du kan antingen låna med bilen som säkerhet eller ta ut ett PrivatlånDirekt, Swedbanks variant på lån utan säkerhet.

Köper du bilen av en auktoriserad bilhandlare finansierar Swedbank upp till 80 % av värdet med ditt lån. Du kan max låna 350 000 kr med en kontantinsats på minst 20 %. Minsta lånebelopp är 30 000 kr. Återbetalningstiden för billånet är minst 2 år och max 7 år. 

Ica Banken

Ica Banken erbjuder billån både till att köpa ny och begagnad bil. Deras minimibelopp är en tredjedel av Swedbanks, alltså 10,000 kr. Maxbeloppet är däremot detsamma som Swedbanks och SBAB, 350 000 kr med en återbetalningstid på max 12 år (minst 3 år).

I likhet med SBAB kan du låna pengar utan kontantinsats. Lägsta räntan är 3,70 % med en rörlig ränta på 3,76 %. Skillnaden är relativt liten, vilket tyder på att Ica Banken inte tar ut särskilt mycket avgifter utöver själva räntan. Maxräntan är 10,95 % med en effektiv ränta på 11,52 %.

Ansökan görs direkt på webben. Räntan sätts individuellt. För att beviljas lånet måste du ha fyllt 18 år, ha en fast arbetsinkomst eller pension och inte ha några betalningsanmärkningar. 

Bädda för ett billigare billån

Det finns tre smarta saker man kan göra för att få ett så billigt lån som möjligt:

  1. Håll utkik efter erbjudanden med förmånliga lösningar eller riktigt bra räntor
  2. Kontakta en bra låneförmedling som kan hjälpa dig att hämta in offerter från flera olika långivare.
  3. Förhandla med banken! Erbjuds du lägre ränta från annat håll kan det vara väl värt att ta upp det med din bank. Kanske kan de matcha det erbjudandet eller till och med sänka sin egen ränta för ditt billån.

 

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån