Framsida » Billån – För att hjälpa dig att komma igång
04.07.2017

Billån – För att hjälpa dig att komma igång

Jämför lån snabbt

Fordon och bilar i synnerhet är något som dyker upp i människors varda, ibland vid ung ålder men ibland inte förens familjen är formad. Ofta är man då även involverad i ett billån. Det är alltså oftast en nödvändighet för många idag att ta ett lån till en ny bil, ett så kallat billån. Och har du familj tynger det oftast till det bättre när man ska ta sig runt hela familjen. Det behöver dock inte vara problemfritt när man ska titta på finanserna och hur ens privatekonomi ser ut och vad som kan klaras av inför ett nytt bilinköp.

Hur hittar man då det billigaste billånet på nätet? Det kanske inte alltid är en lätt match. Idag är det dock enklare än någonsin, och du har kan ha all nödvändig information framför dig inom loppet av några minuter. Till exempel kan du jämföra billån väldigt lätt, samt räkna ut olika kostnader och avgifter. Du slipper helt enkelt massa manuellt handpålägg.

Vad som är viktigt att hålla koll på när du ser över de olika alternativen i och med att låna pengar till en ny bil är några stycken. Avtalen mellan de olika långivarna kan skilja sig drastiskt. Och några utav dessa är:

  • Lånetiden och hur den är avtalad. När behöver du betala tillbaka ditt nytecknade lån?
  • Fakturaavgifter, förseningsavgifter. Som vi alla vet kan de snabbt växa på hög.
  • Så klart räntor och räntesatser. Hur ska du förhålla dig till att binda dig.

Vilka kandidater sticker då ut som en lämplig långivare?

Lendo

Här har vi en oberoende låneförmedlare och är en som tar emot förslag från flera olika långivare och banker. De har funnits på marknaden sedan 2007, och ingår i koncernen Schibsted. Alltså en seriös aktör i branschen. Det som är fördelaktigt är att du kan samla dina lån här. Inga extra avgifter av det som vi vet om. Tydliga villkor under självaste ansökningsprocessen. Det som väger åt det negativa är att dem kräver kreditupplysning (kan vara positivt beroende på hur man ser det). Du kan inte låna pengar under 5000 kr.

ICA Banken

De flesta känner nog igen namnet och det beror säkerligen på att företaget har funnits på svenska marknaden sedan 2001. De har idag runt 700 000 kunder. Här kan du ha allt från kreditkort, sparkonton och olika typer av lån. Du kan låta upp till 350 000 kr och är ett utmärkt alternativ till ett billån. Du ansöker enkelt på företagets hemsida, och hela låneprocessen är extremt enkel. Att tänka på är dock att ICA Banken och dess tjänst kommer med en rejält hög dröjsmålsränta. Som vi har pekat på innan kan det lätt på kostsamt för dig om du är slarvig med betalningarna.

Det har var lite information kring billån och ett par alternativ som ger dig en klar bild över vad som erbjuds och vad man ska tänka på. Hoppas det har varit till hjälp!

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån