Framsida » Bankio

Bankio

Bankio – Lånen mellan 1000 kronor och 500 000 kronor.

Fler och fler svenskar skaffar privatlån. Så omfattande är utvecklingen att den på bara tio år gått från nischmarknad till gigantisk industri. Därför är det väldigt viktigt att se till att man får ett så förmånligt lån som möjligt. Detta kan man uppnå genom att jämföra alla tillgängliga banker och kreditinstitut. Men då detta är väldigt tidsödande tjänar man förmodligen mer på att använda en jämförelsetjänst. Bankio är en sådan tjänst. När man gör en förfrågan om lån hos Bankio så kommunicerar de i sin tur med ett tjugotal banker och kreditinstitut. Men, är Bankio förmånliga?

Vilka tjänster hittar man hos Bankio?

Bankio är en förmedlare av lån. Därför är detta även deras primära tjänst. När man uppger sin information hos Bankio så kontaktar de UC för en inledande kreditupplysning. Informationen läggs sedan till grund för ett eventuellt lån. Att ansöka är kostnadsfritt. Sedan avgör man själv huruvida man vill teckna ett lån. Detta är ett bra sätt att kostnadsfritt få en översikt över vilka lån man faktiskt har möjligheten att teckna. Lånen som erbjuds varierar mellan 1000 kronor och 500 000 kronor.

Räntor och avgifter

Den faktiska räntan sätts i de flesta fall individuellt. Det innebär att den kan variera mellan 3 och 35  procent. Räntan påverkas inte bara av vilken bank eller vilket kreditinstitut man väljer att låna hos. Utan även av de egna ekonomiska förutsättningarna. Har man tidigare anmärkningar så kommer långivaren kompensera för den upplevda ökade risken med att ta ut högre ränta. Därför går det inte med någon hög grad av sannolikhet säga vilken ränta du faktiskt kommer att få. Vad som är viktigt är att alltid se till att man tecknar sitt lån hos den mest förmånliga långivaren.

Vilka riktar de sig till?

Deras målgrupp är lika bred som antalet möjliga låntagare. Men eftersom de använder sig av UC har de därmed även begränsat sig till de som inte har tidigare anmärkningar. Du som vet att du har anmärkningar gör därmed bäst i att söka dig till en annan aktör. Är du över 18 år, saknar anmärkningar och letar efter ett förmånligt lån är Bankio värda att användas.

Har de i allmänhet bra omdömen?

Då det är en ny tjänst, som fokuserar på förmedling, finns det få omdömen tillgängliga. Förmodligen väljer de flesta att istället kommentera och utvärdera själva långivaren. Men i vår granskning har vi inte hittat något negativt gällande Bankio. Och detta ser vi som ett tecken på att de faktiskt har haft nöjda kunder. Men som potentiell kund gör man bäst i att själva utvärdera Bankio innan man väljer att använda sig utav deras tjänster.

Sammanfattning

Bankio är en ganska ny aktör, men som erbjuder en värdefull tjänst. Hos dem kan man få sin ansökan värderad hos ett tjugotal olika banker och kreditinstitut. Trots detta tas endast en enstaka upplysning hos UC. Det gör att man inte riskerar att dra på sig ett flertal anteckningar i ansökningsregistret. Bankio ger en praktisk sammanställning, och bidrar till att man kan ta ett välgrundat beslut.

Referenser
  1. Bankio.se. Låna pengar enkelt när du vill, var du vill. 26 maj, 2017.
  2. Lånforum.se. Bankio. 26 maj, 2017.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån