Framsida » Axo Finans

Axo Finans

Om Axo Finans

På bara några få år har det blivit avsevärt mycket mer vanligt att mer eller mindre regelbundet teckna smålån. Ofta kallas denna sortens lån för konsumentkrediter, då lånen inte sällan tas för att genomföra inköp eller täcka tidigare lån. Därför är det av största vikt att man som låntagare ser till att faktiskt få så bra villkor som möjligt. Axo Finans har tagit vara på detta genom att agera mellanhand mellan låntagaren och banken, i syfte att säkerställa så att bästa möjliga villkoren görs tillgängliga. Trots att de har funnits på marknaden sedan 2009 är de fortfarande förhållandevis okända för svenska kunder. Men, håller de måttet? Vi ska titta närmare på deras utbud och tjänster.

Vilka tjänster hittar man hos Axo Finans?

De fokuserar mer eller mindre uteslutande på att vara förmedlare av privatlån. På så sätt spelar det egentligen ingen roll om du letar efter ett billån, båtlån, handpenningslån eller något helt annat. Det viktiga är att Axo Finans presenterar dig med erbjudanden från ett flertal banker och kreditinstitut. Därefter har du möjligheten att helt enkelt välja det lån som framstår som mest förmånligt. Omfattningen på lånet kan vara så begränsat som 5000 kronor, men går att utöka till så mycket som 500 000 kronor. Avbetalningstiden kan variera mellan 1 och 15 år.

Räntor och avgifter

Eftersom de förmedlar lån från ett flertal olika aktörer så skiljer sig räntor och avgifter åt beroende på ett flertal omständigheter. Inte bara beror det på vilken bank eller vilket kreditinstitut som faktiskt beviljar lånet, utan även omfattning, återbetalningstid och dina individuella ekonomiska förutsättningar. På grund av detta kan räntan variera mellan så mycket som 3% och 24%. Viktigt är därför att se till att verkligen få det bästa lånet som är tillgängligt, och Axo Finans är en bra hjälp på vägen.

Vilka riktar de sig till?

De har en väldigt bred målgrupp, och riktar sig i stort sett till alla som vill teckna ett privatlån. Av naturliga skäl så gäller detta såklart endast personer över 18 år, och som uppfyller eventuella krav på lägsta årsinkomst.

Har de i allmänhet bra omdömen?

Axo Finans har faktiskt ovanligt högt omdöme. Kanske beror detta på att deras roll som förmedlare innebär att de bara bidrar till en positiv upplevelse för kunden. Deras syfte är trots allt att leta upp det mest förmånliga lånet.

Sammanfattning

Axo Finans är en gammal aktör som trots väldigt bra omdömen är förhållandevis okänd. För dig som planerar att ta ett lån utan säkerhet, kan de hjälpa dig att få ett lån till avsevärt bättre villkor än vad du kanske annars skulle ha fått. Deras automatiska sammanställning av banker och kreditinstitut gör att du med minimal ansträngning kan välja mellan många aktörer och därmed få så bra lån som möjligt. Det skadar aldrig att jämföra.

Referenser

  1. Hegnar.no. Tjänar fett på förmedling av konsumentlån. 13 okt, 2016.
  2. DN.no. Axo Finans tar bort Bank Norwegian från sina sidor. 4 maj, 2017.
  3. Axofinans.se. Om Axo Finans. 26 maj, 2017.
  4. Trustpilot.se. De bästa företagen i kategorin bank. 26 maj, 2017.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån