Framsida » Arcadia Finans

Arcadia Finans

Om ArcadiaFinans

Allt fler ha kommit att förlita sig på konsumentkredit för att skapa det ekonomiska utrymme som krävs för att löpande kunna införskaffa det som vardagen kräver.  Ökningen har skett i den omfattning att en majoritet av svenskarna någon gång har tagit denna sortens lån. Men, om man inte ser till att få en så förmånlig ränta som möjligt löper man stor risk att hamna i ett ogynnsamt kreditförhållande. ArcadiaFinans är en av flera tjänster som tillhandahåller lånförmedling. De jämför utbudet från ett urval av banker och kreditinstitut i syfte att erbjuda det lån som är mest förmånligt. Vad vi ska ta reda på är ArcadiaFinans skiljer sig från andra liknande aktörer.

Vilka tjänster hittar man hos ArcadiaFinans?

Deras nisch är att presentera sina användare med ett enkelt gränssnitt där man själv anger omfattningen, gällande såväl summa som återbetalningstid, på lånet man vill ta. Detta kan skilja sig mellan allt ifrån 1000 till 500 000 kronor, och 2 till 12 år. Räntan ökar i förhållande till den tid som lånet löper. Eftersom de förmedlar lån kommer du alltid vara garanterad bästa möjliga lån från de banker och kreditinstitut som är tillgängliga i ArcadiaFinans databas.

Räntor och avgifter

Vilken ränta man kan få beror inte bara på vilken bank eller vilket kreditinstitut som man faktiskt anlitar. Den egna ekonomiska situationen har lika så stor inverkan. Har du tidigare anmärkningar? Då kanske du kommer behöva acceptera ett lite mindre förmånligt lån. Men oavsett så ser ArcadiaFinans till att sålla bland de tjänster som du faktiskt har möjlighet att nyttja. Så länge man håller sig till deras utbud och accepterar eventuella begränsningar har man stora chanser till ett förmånligt lån.

Vilka riktar de sig till?

Som förmedlingstjänst har de ingen särskild målgrupp. Alla som har möjligheten att teckna privatlån kan även använda sig utav ArcadiaFinans. Det är möjligt att påstå att alla bör använda sig av jämförelsetjänster innan de tecknar lån, eftersom det garanterar att man inte får sämre villkor än nödvändigt.

Har de i allmänhet bra omdömen?

ArcadiaFinans är en ganska ny tjänst och har inte hunnit blivit särskilt omtalad ännu. Därför är det svårt att dra några generella slutsatser. Vad man skulle kunna påstå är att negativ kritik ofta blir mer tydlig, och avsaknaden av sådan då kan ses som ett tecken på att tjänsten är kvalitativ. I ArcadiaFinans fall så har vi inget som antyder att de skulle vara sämre än likvärdiga tjänster.

Sammanfattning

Om du planerar att teckna ett lån så bör du ha som vana att jämföra mellan banker och kreditinstitut.  Har man detta som rutin minskar man risken för att hamna i ett ofördelaktigt skuldförhållande. Man försäkrar sig även om att inte behöver betala mer än nödvändigt för sitt lån. Att manuellt kontrollera samtliga banker och kreditinstitut är ofta väldigt tidskrävande. Genom att använda sig utav en tjänst som granskar åt en sparar man därför såväl tid som pengar. Att använda ArcadiaFinans kan därför vara en garanti för ett bättre lån.

Referenser

  1. Arcadiafinans.se. Om ArcadiaFinans. 26 maj, 2017.
  2. Lånforum.se. ArcadiaFinans. 26 maj, 2017.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån