Framsida » Aasa

Aasa

Aasa Kredit Svenska AB är en del av koncernen Supernova med säte i Luxemburg. Sedan 2012 är bolaget verksamt i Sverige. Förutom i Sverige finns Aasa Kredit också i Finland och Polen. Det går endast att ansöka om lån via bolagets hemsida.

 

Tillgängliga lån

Aasa Kredit erbjuder blancolån (privatlån utan säkerhet) på minst 10 000 kr och max 300 000 kr med en återbetalningstid på mellan 6 och 24 månader. Du söker lånet online via bolagets hemsida genom att först ställa in lånekalkylatorn på önskat belopp och återbetalningstid. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter och skickar iväg ansökan. Behandlingstiden är väldigt kort och ofta går det att få svar redan samma dag.

Kostnader för lån

Aasa Kredit erbjuder lån med en fast ränta på 29,90 %. Som exempel kan vi utgå från ett lån på 15 000 kr med en återbetalningstid på 12 månader. Första månadsbetalningen för lånet blir 1761,75 kr. Väljer man istället en återbetalningstid på 24 månader blir första månadsbetalningen 1116, 24 kr. Därefter varierar månadskostnaden utifrån räntan. Räntan gäller under hela lånetiden. Utöver räntan tillkommer även andra avgifter, såsom en uppläggningsavgift och en kontoförvaltningsavgift som bör läggas till den effektiva räntan.

Tillkommande avgifter

Aasa Kredit har en uppläggningsavgift på 490 kr för sina lån. En kontoförvaltningsavgift på 90 kr i månaden tillkommer också. Bolaget har dessutom rätt att debitera en dröjsmålsränta på förfallna belopp tills dess att de betalas. Dröjsmålsräntan är 30 % av det förfallna beloppet som måste betalas tillsammans med en förseningsavgift på 150 kr.

Aasa Kredit jämfört med andra privatlån

Med en fast ränta på 29,90 % oavsett storleken på lånebeloppet är Aasa Kredit ett av Sveriges absolut dyraste konsumentkreditinstitut. En övervägande majoritet av de aktiva låneinstitut som finns på den svenska marknaden erbjuder likvärdiga lånevillkor till hälften av den ränta som Aasa Kredit erbjuder. Ungefär 90 % av dessa kräver liksom Aasa Kredit ingen säkerhet för sina lån. Aasa Kredit står alltså väldigt långt ner på skalan över Sveriges konkurrenskraftigaste lån.

Bedömning

Hos Aasa Kredit ansöker du om lån direkt via bolagets hemsida och kan få svar direkt om ansökan skickas inom deras ordinarie öppettider. Det går alltså snabbt och enkelt att söka lån här. Lånevillkoren är tydliga och finns tillgängliga via bolagets hemsida. Men samtidigt som Aasa Kredit har ett av marknadens smidigaste låneansökningsprocesser är det också ett av de dyraste lånen som finns att söka online. Med en ränta på skyhöga 29,90 % är Aasa Kredit inte ett låneinstitut att rekommendera. Deras kontoförvaltningsavgift innebär dessutom ett tillägg på 1080 kr om året för ditt lån. Många andra liknande låneinstitut kan erbjuda samma typ av lån till drygt hälften av den ränta som Aasa Kredit erbjuder.

Spara upp till 30000 kr om året genom att jämföra

Hitta rätt lån för dig

Vi jämför alla företag och tar hänsyn till alla avgifter för att visa exakt vad du betalar.

Välj lånebelopp

Välj lånebelopp

Jämför lån

Jämför lån

Ansök om lån

Ansök lån